Další týden ve škole

V tomto případě nemá cenu dělit zážitky přesně podle dní a navíc mi to nějak splývá dohromady :-). Tak je budu popisovat tak, jak mi budou přicházet :-).

Ve škole to tento týden bylo zase strašně “zajímavé”. Už jsme skončili s “Excelem” a začali jsme probírat “Access” a posléze i “Word”. Takže vidíte, že samé zajímavé učivo :-). Přihlásil jsem se i na dobrovolný test z “Excelu”, který měl být podle slov naší uřitelný “very difficult”. Bylo na něj 1,5 hodiny. Za 15 minut nebylo co dělat :-). Tak vidíte, že byl opravu velmi těžký :-). Na vysoké škole jsem si nějak zvykl, že jsem ve většině předmětech jak na přednáškaách, tak i na cvičeních nestíhal. Tady, kdybych neradil všem okolo, tak bych se asi ukousal nudou :-). Tak tolik o škole.

Na víkend jsme se s Jirkou a dalšíma lidma domluvili, že pojedeme na výlet do Blue Mountains. Už se tam všichni těšíme. Bude to náš první opravdový výlet v Austrálii. Peťka říkala, že je to tam super, tak doufám, že se nám tam taky bude líbit. Předpověď počasí sice neříká nic pěkného, ale kdo by jí věřil? 🙂 Pojedem tam vlakem a máme v plánu nějaké túry.

Taky jsme začali pomalu plánovat, co budeme dělat o našich prvních prázdninách. Nejdřív jsem si říkal, že bysme mohli jet na sever, do pralesa. Ale tam ještě pořád období dešťů, tak jsme se rozhodli, že se pojedeme podívat na Tasmánii. Našli jsme si letenky, půjčení auta i hostely na internetu. Teď už to jenom zabookovat :-). Cestou plánujeme ještě tří denní zastávku v Melbourne. No, zní to zajímavě, takže se na to docela těšíme.

A jak to vypadá s naší prací. Volal jsem do jedné pekárny, kterou prý vedou Češi. Začal jsem do telefonu mluvit anglicky a když se po chvilce mlření  druhé strany ozvala dívčina česky, tak jsem se s ní zařal bavit taky česky :-). Prý je šéf na dovolené, že máme poslat SMS a on se ozve. No, dnes je čtvrtek a ještě se neozval, tak se asi budu muset ozvat já.

A teď k další zajímavé kapitole našeho života tady – ubytování. Nejdřív jsme si říkali, že tu vydržíme do prvních prázdnin. Protože je to tu levné, tak abysme za dobu, kdy tu nebudeme neplatili zbytečně moc peněz. Ale když jsme se ve středu dívali na stránky www.sydnytrade.com.au a viděli jsme tam jeden zajímavý inzerát, tak jsme tam zavolali a ono to vyšlo. Hned jsme se na ten byt šli podívat a nestačili jsme se divit. Je to tam fakt super. Žádná silnice, žádní kokrouči :-). Oproti stávajícímu ubytku to má jedinou nevýhodu, je to trošku dál od centra a nebude možné chodit do školy pěšky. Na druhou stranu je to daleko blíž na pláž, kousek od nás je park, kam snad budeme chodit s Jirkou na brusle. Ale to si je teda nejdřív budeme muset pořídit :-). Když jsme to oznámili Lucce, tak z toho asi příliš nadšená nebyla, ale nevypadala, že by nás chtěla uškrtit :-). Asi chápe, že prostě u silnice se spí dost blbě 🙂

(91)

Napsat komentář

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..